Mennyi vegyszerre van szükség ahhoz, hogy a bambuszból puha papír legyen?

Sokkal kevesebbre, mint a hagyományos papíráru, vagy az újrahasznosított papír esetében. Mindössze bőrbarát hidrogén-peroxiddal kezeljük a bambuszt.

A nedves törlőkendőt lehúzhatom a WC-n?

Nem, ezt nem ajánljuk. Bár 100%-ban bambuszból készülnek, a nedves törlőkendők vastagabbak, ezért lebomlásukhoz több idő szükséges. Úgy terveztük, hogy ipari hulladéktelepeken és komposztálóban teljesen lebomlik.

Hogyan kerül Magyarországra a bambusz papíráru?

Először Shanghai-ből szállítják hajón Britanniába, majd onnan Magyarországra.

Első körben nem lenne jobb a környezetemben található, helyi gazdálkodásból származó papíráru használata?

A bambusz nagy mennyiségben nő a természetesen fenntartható bambusz erdőkben Kínában. Olyan gyorsan növekszik, hogy nincs szükség herbicidekre vagy peszticidekre, ami azt jelenti, hogy papíráruink 100% -ban környezetbarátak. A bambuszpapír-gyártás sokkal kevésbé intenzív, mint a fapapír-előállítás, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiára van szükség az azonos mennyiség előállításához. A World Land Trust-nal fennálló partnerségünk lehetővé […]

Mekkora a káros anyag kibocsátás? Legutóbb azt olvastam, hogy a törlőkendők lebomlása során rengeteg káros anyag kerül a levegőbe.

Nem bocsátanak ki lebomlás során több káros anyagot annál, mint amennyi oxigént a növekedésük során termeltek.

A pandák biztonságban vannak?

Igen, garantáljuk, hogy egy pandának sem esett bántódása a termékeink előállítása során. Az általunk használt bambusz nem ugyan az a fajta, amit a pandák esznek.

Láttatok már albínó pandát?

Nem, de hiszünk a létezésükben 🙂

Mi az a d2w speciális műanyag, amit a műanyag csomagolású termékek esetén használtok? Biztonságos?

Folyamatosan fejlesztjük a csomagolásokat, 2020 év végére szeretnénk eljutni a teljes műanyagmentességig.

Hogyan kezelitek a műanyagot, hogy lebomló legyen? Feltehetőleg a bomlás során nem hullik szét káros mikro műanyag szemcsékre, tehát hogy csináljátok?

A d2w-vel kezelt műanyagot használjuk: a gyártók szerint ez a speciálisan kezelt műanyag vizsgálati körülmények között 24 hónapon belül 91% -os biológiai lebonthatóságot mutatott. Ez nem mikro műanyaggá bomlik, hanem a baktériumok és gombák számára biológiailag hozzáférhető táplálékká válik. Rendszeresen újrahasznosítható is más kezeletlen műanyagok mellett, negatív hatások nélkül. Ennek ellenére azon törekszünk, hogy a […]

Néhány Cheeky Panda termék csomagolása műanyag? Így hogyan bomlik le?

A Cheeky Panda termékek egy része műanyag csomagolású, amelyet vagy speciálisan kezelnek (d2w eljárás), amely során lebomlóvá válik a műanyag, ha hulladéklerakóba kerül, vagy általában újra hasznosítható műanyagba csomagolunk. Mindegyik csomagolás típust a termékeken egyértelműen jelöljük. Arra törekszünk, hogy minden csomagolásunk műanyagmentes legyen, és sok termékünket már teljesen műanyag csomagolástól mentesen is beszerezheted webshopunkban. Jelenleg […]